Wat doet Van Leeuwen Logistics BV?

Van Leeuwen Logistics B.V. is al meer dan honderd jaar een begrip in de Krimpenerwaard. Het bedrijf begon ooit onder de naam "Gebroeders Van Leeuwen" als distributeur voor een aantal lokale relaties. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig transportpartner en bedient het in een grote regio vele opdrachtgevers in verschillende sectoren.

Wij beschikken over een zeer gevarieerd wagenpark. Van bestelbus tot trekker-oplegger-combinaties. Voor elke klus is een bijpassend voertuig beschikbaar. Kortom: vervoer op maat. En u betaalt nooit meer dan nodig.

Bekijk website

Probleem van 'Van Leeuwen Logistics BV'

Vaak kom je pas in actie als je negatieve ervaringen opgedaan hebt. In mijn geval heb ik te maken gehad met een tweetal grote faillissementen bij klanten, wat ons veel geld heeft gekost. Nu zeg ik niet dat dit voorkomen had kunnen worden, maar wellicht had de schade beperkt kunnen blijven door actief debiteurenbeheer.

Bij veel bedrijven blijft debiteurenbeheer op de achtergrond. Zo ook bij ons. Het bleef vaak liggen en we vonden het soms lastig om debiteuren echt aan te spreken op hun betaalgedrag.

Oplossing en resultaat in samenwerking met Aertery

Ik heb Tjaart Burema leren kennen als een integer man met een heel eigen kijk op het uitbesteden van je debiteurenbeheer. Want laten we eerlijk zijn, iedereen is bang dat een te radicale aanpak klanten gaat kosten. Tijdens de gesprekken die we gevoerd hebben, werd mij duidelijk dat het beheren van je debiteuren een vak apart is. Je bent er zelf vaak niet consequent genoeg voor of je komt er zelfs helemaal niet aan toe.

Tjaart beloofde mij tevens dat het aantal dagen openstaande facturen aanmerkelijk teruggedrongen zouden worden, waarop je uiteraard reageert met 'eerst zien, dan geloven'.

Ik heb nu enige jaren ervaring met het uitbesteden en mag beamen dat het prima werkt. Dankzij goed overleg en online inzicht weet je altijd wat er speelt bij klanten. De professionaliteit gaat zo ver dat menig klant het niet merkt dat men geen medewerker van Van Leeuwen Logistics aan de lijn heeft. En toch worden er duidelijke afspraken gemaakt!

Het uitbesteden van debiteurenbeheer kost geld, dat klopt. Dit verdient zich in ons geval terug. Door deze professionele manier van werken hebben we onze openstaande facturen terug kunnen dringen van ca. 60 dagen tot 35 tot 40 dagen. Onze liquiditeitspositie is dankzij Aertery sterk verbeterd. De beloftes die gemaakt zijn, zijn dus ook waargemaakt.

Met dank aan Marco van Egeraat, Directeur/eigenaar Van Leeuwen Logistics B.V.

Ook je openstaande facturen terugdringen?

Bespaar tijd, gedoe en behaal betere resultaten!