Wat doet Top Vision?

Top Vision Group levert nu net iets langer dan 25 jaar wereldwijd presentatiesystemen voor optiekwinkels. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbieden van producten voor alle marktsegmenten in onze branche. Denk hierbij aan presentaties voor de zelfstandige opticien, voor concepten van ketens of bijvoorbeeld de industrie.

Wij ontwikkelen, produceren en leveren niet alleen producten waar de brillen in worden gepresenteerd, maar leveren ook totaaloplossingen. Zo is het assortiment te onderscheiden in oplossingen voor de wand, voor op de vloer of voor de etalage. Zo is de opticien goed terecht bij ons voor een kleinere vernieuwing voor in de winkel tot hele winkelverbouwingen.

Bekijk website

Probleem van Top Vision

In 2013 zijn wij met Aertery om tafel gegaan om de mogelijkheden te bespreken van het uitbesteden van ons debiteurenbeheer. Dit deden wij tot dan altijd zelf. In ons geval was een deeltijdwerknemer iedere week bezig alle facturen netjes betaald te krijgen. Er was hier zeker een efficiëntieslag te behalen en dit werd nader onderzocht met Aertery.

Het werd duidelijk dat met het uitbesteden van de debiteurenportefeuille niet alleen een kostenbesparing was te behalen, maar dat ook interne focus en tijd werd ontnomen die wij voor andere zaken konden gaan inzetten. Na een periode van overdracht en technische inregeling werd er gestart met de uitbesteding van het debiteurenbeheer.

Oplossing in samenwerking met Aertery

Een degelijk systeem dat op de juiste tijdstippen de debiteuren herinnert aan de openstaande of vervallen facturen is leidend voor een goed eindresultaat. Bij Aertery wordt gebruik gemaakt van een systeem waarbij de financiële contactpersonen volgens een eigen in te regelen systematiek wordt aangemaand. Zo is er geen handwerk en worden de facturen op de afgesproken vervaldata gecommuniceerd.

Daar dit werk bij Aertery de core is en zij alleen hun interne focus op deze werkzaamheden richten, zorgt dit voor optimale efficiëntie. Ee geautomatiseerde systematiek, een professionele manier van klantbehandeling en klantgerichtheid maakt dat de debiteurenportefeuille tot een minimum wordt gebracht.

Het resultaat?

Het resultaat bij Top Vision Group is dat wij geen dagelijkse aandacht meer hoeven te stoppen in het betaald krijgen van onze facturen. Zo hebben wij meer tijd over om met de klanten het commerciële gesprek aan te gaan. Zo zijn wij niet alleen in kosten gedaald in het beheer rond de debiteuren, maar worden facturen gemiddeld aantoonbaar eerder betaald dan voorheen en zorgt dit voor tevredener klanten.

Een belangrijk aspect voor ons is namelijk ook dat door het efficiënt op tijd contact opnemen met de debiteuren eventuele disputen ook eerder bekend zijn. Zo kunnen wij sneller problemen oplossen, de klant sneller tevreden hebben en zo de factuur sneller betaald krijgen. Een win-win situatie!

Met dank aan Reinier Flipsen, Customer Service Manager bij Top Vision Group B.V.

Ga jij ook voor een win-win situatie?

Bespaar tijd, gedoe en behaal betere resultaten!